Spiolto Respimat is een bronchusverwijder voor de onderhoudsbehandeling van chronische obstructieve luchtwegaandoeningen (COPD) bij volwassen patiënten. De inhalatieoplossing bevat de werkzame stoffen tiotropium en olodaterol. Beide behoren tot de groep geneesmiddelen die langwerkende luchtwegverwijders worden genoemd. Spiolto Respimat staat in Nederland geregistreerd onder de naam Spiolto Respimat 2,5 microgram/2,5 microgram, inhalatieoplossing.

Gebruik

  • Spiolto Respimat dient om volwassenen met COPD gemakkelijker te kunnen laten ademen. Het zorgt dat de luchtwegen zich openen waardoor lucht eenvoudiger de longen in en uit gaat.
  • Spiolto Respimat is bedoeld als onderhoudsbehandeling. Dagelijks gebruik wordt aangeraden.
  • Spiolto is geen rescuemedicatie voor een plotselinge aanval van kortademigheid of piepende ademhaling. Het middel mag evenmin worden geïnhaleerd bij astma. De werkzaamheid en veiligheid van het middel zijn bij deze aandoening niet onderzocht.

Als u vragen heeft over uw behandeling, neem dan contact op met uw behandelaar; hij of zij zal proberen uw vraag te beantwoorden.